Wat kost de Fysio Zorgpas?

Dat hangt af van het pakket dat je kiest. Je hebt de keuze uit drie pakketten: 300, 600, of 900 minuten. Bekijk hier de pakketten.

Is de Fysio Zorgpas duurder dan mijn aanvullende verzekering?

Je kunt voor nagenoeg hetzelfde bedrag als voor de aanvullende verzekering meer behandelingen krijgen. Via de reguliere methode van de aanvullende zorgverzekering staat de duur van de behandeling vast. Die is meestal 30 minuten per consult. Zoveel fysio heeft u per behandeling lang niet altijd nodig, maar u betaalt er wel voor. Met de Fysio Zorgpas betaal je alleen voor de zorgtijd die je daadwerkelijk afneemt.

Wat is het grootste verschil met mijn aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie?

We denken niet in aantallen behandelingen, maar in zorgtijd. De Fysio Zorgpas verschilt daarin fundamenteel met de reguliere methode zoals die is voorgeschreven door de zorgverzekeraar. Een voorbeeld om het concreet te maken. Stel, je hebt last van nekklachten. De beste oplossing kan bijvoorbeeld zijn: 10 behandelingen van elk 15 minuten. Via de reguliere methode van de aanvullende zorgverzekering staat de duur van de behandeling vast. Die is meestal 30 minuten. Zoveel fysio heeft u per behandeling lang niet altijd nodig, maar u betaalt er wel voor. Met de Fysio Zorgpas betaal je alleen voor de zorg die je echt afneemt. Dat betekent dat je voor nagenoeg hetzelfde bedrag als een aanvullende fysioverzekering meer behandelingen kunt krijgen. Of juist minder behandelingen, maar dan wel langer dan 30 minuten per keer. Maar net wat voor jou de beste behandeling is.

Wanneer is de Fysio Zorgpas interessant voor mij?

Heeft u een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie? Dan is de Fysio Zorgpas sowieso een interessant alternatief. U betaalt nagenoeg hetzelfde, maar kunt gebruik maken van meer behandelingen.

Hoe sluit ik een abonnement op de Fysio Zorgpas af?

Heel simpel. Je kiest op de homepage een abonnement dat het beste bij jou past. Je klikt erop en je kunt direct een aanmeldformulier invullen.

Hoe lang loopt mijn abonnement?

Je sluit een abonnement af voor 1 jaar. Je contract loopt na die periode automatisch door. Je krijgt daarover tijdig bericht, zodat je het abonnement kunt opzeggen als je dat wilt. Na die periode kun je het abonnement ook per maand opzeggen. Zo flexibel moet zorg zijn.

Hoe zeg ik mijn Fysio Zorgpas-abonnement op?

Het abonnement loopt 1 jaar. Daarna kun je het abonnement per maand opzeggen door een mail te sturen naar info@fysiozorgpas.nl.

Moet ik mijn aanvullende zorgverkering opzeggen?

Dat hoeft niet. De Fysio Zorgpas vervangt als het ware de aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie. Vaak zitten er in deze aanvullende zorgverzekering ook diensten zoals vergoedbare kosten voor brillen of spoedeisende hulp in het buitenland. Die extra diensten kun je voor een bescheiden bedrag ook apart afsluiten. Dat moet wel bij de zorgverzekeraar waar ook je basisverzekering loopt, anders krijg je een boete.

Kan ik de Fysio Zorgpas ook afsluiten naast mijn aanvullende verzekering?

Zeker kan dat! Je kunt met de Fysio Zorgpas beginnen wanneer je wilt. Je hoeft niet te wachten tot het nieuwe verzekeringsjaar.

De Fysio Zorgpas is een zorgtegoed. Hoe werkt dat?

De Fysio Zorgpas geeft je recht op een bepaald aantal behandelminuten per jaar: 300, 600, 900. De therapeut houdt de tijd van elke behandeling bij en trekt die daarna van het overgebleven tegoed af. Is je tijd bijna op? Dan kun je eenvoudig je pakket upgraden.

Voor reguliere fysiotherapie wordt per minuut afgerekend. Wilt u gebruik maken van manuele therapie? Dit kan, echter, er zal dan 1,5 minuut per minuut in rekening worden gebracht, omdat voor manuele therapie een hoger tarief geldt.

Ik wil meer zorgtegoed, kan dat?

Is je tegoed bijna op? Je kunt altijd tussentijds upgraden.

Hoe worden de abonnementskosten afgeschreven?

Via automatische incasso schrijven we maandelijks de abonnementskosten af. Dat gebeurt rond de 28e van elke maand.

Waar kan ik met mijn Fysio Zorgpas terecht?

Op dit moment zijn er al tientallen praktijken aangesloten bij de Fysio Zorgpas. Kijk hier  voor een overzicht van de praktijken bij jou in de buurt.

Ik zit niet te wachten op extra administratieve rompslomp…

We maken het zo gemakkelijk mogelijk voor je. Nota’s inscannen of opsturen naar de zorgverzekeraar hoeft bijvoorbeeld niet meer. Wij houden bovendien je overgebleven zorgtegoed bij. De therapeut heeft dankzij de Fysio Zorgpas ook minder administratieve lasten. Daardoor ligt volledige zorgfocus bij jou.